Costa Blancan suomalaiset sivut

Mariano Rajoy palasi Santa Polaan virkatehtäviin

Espanjan pääministerinä seitsemän vuotta toiminut Mariano Rajoy on palannut Madridista eteläiselle Costa Blancalle siirryttyään sivuun pääministerin ja puolueensa PP:n puheenjohtajan toimesta.

Mariano Rajoy jatkoi eilen tiistaina lähes 30 vuoden tauon jälkeen virkatehtävässään Santa Polan kiinteistö- ja maarekisterissä. Rajoy kertoi tiedotusvälineille että kyseessä on paluu tavallisiin töihin ja “siviilielämään” pitkän poliitikkouran jälkeen. Rajoy oli bongattu Santa Polassa mm. syömässä ravintolassa rentoutuneen oloisena. Madridista matka Alicanteen oli taittunut junalla, Alicantessa Rajoy myös majoittuu toistaiseksi. Kertomansa mukaan entinen pääministeri aikoo toistaiseksi viettää viikot Santa Polassa töissä ja viikonloput perheen luona Madridissa.

Rajoyn paluu Santa Polaan tuli yllätyksenä myös Rajoyn puolueen PP:n Santa Polan paikallisosastolle, joka puheenjohtajansa Loreto Cascalesin mukaan kuuli siitä ensin sosiaalisesta mediasta. Cascales kuitenkin kehui Rajoyta “matalaa profiilia pitäväksi herrasmieheksi, joka ei tee suurta numeroa tavalliseen elämään palaamisesta”.

Miten pitkäksi Rajoyn virkakausi Santa Polassa muodostuu jää nähtäväksi. Lehtitietojen mukaan 63-vuotiaalla ex-pääministerillä on oikeus anoa siirtoa Madridiin tai pyytää mahdollisuutta hoitaa virkatehtäviään Madridissa.

Kirjoita kommentti