Costa Blancan suomalaiset sivut

Torrevieja satsaa rantojen esteettömyyteen

Torrevieja helpottaa liikkumisrajoitteisten ja liikkumiseen apua tarvitsevien mahdollisuutta nauttia täysipainoisesti kaupungin uimarannoista. Tavoitteena on, että liikkumisrajoitteiset ja liikkumiseen apua tarvitsevat pääsevät jatkossa suoraan jalkakäytävältä ja rampeilta nyt rakennettavia väyliä pitkin veteen, johon on sijoitettu mm. kaiteet veteen laskeutumista ja sieltä nousemista varten. Mainitut kulkuväylät tehdään riittävän leveiksi jotta kaksi pyörätuolia mahtuvat ohittamaan toisensa.

Los Locosin rannalle rakennettava kulkuväylän pituus tulee olemaan 33 metriä, Los Náufragosin rannan 78 metriä ja Playa del Curan 37 metriä. Väylät rakennetaan teräsbetonilaatoista ja niiden ulkonäkö jäljittelee osassa rantoja olevia puulla päällystettyjä käytäviä. Rakennustyöt alkavat vuoden vaihteessa.

Kaupungin uimarantojen palveluista vastaava virkamies Javier Manzanares (kuvassa) sanoi pitävänsä tärkeänä Torreviejan pysymistä kärjessä esteettömyydessä. “Näiden muutostöiden myötä Torrevieja on Valencian itsehallintoalueen ja mahdollisesti koko Espanjan kärkeä, mitä tulee rantojen esteettömyyteen”, Manzanares sanoi esitellessään hanketta lehdistölle.

Kirjoita kommentti