Mercadillo Alicante

6700 sakkoa ja 52 pidätystä pandemian aikana

Viimeisen kuuden kuukauden aikana Alicanten kaupungissa on tehty tuhansia ratsioita turvamääräysten noudattamisen tarkistamiseksi ja ne ovat johtaneet tuhansiin sakkoihin.

Alicanten turvallisuusosaston raportin mukaan puoli vuotta poikkeustilan julistamisen jälkeen paikallispoliisi on kirjoittanut 6675 sakkoa yksityishenkilöille sekä pidättänyt 52 ihmistä tottelemattomuudesta.

Pelkästään ulkona liikkumisesta ilman maskia on annettu lähes 2000 sakkoa. Karanteenin aikaan sakotettiin myös yli 400 henkilöä, joilla ei ollut perusteltua syytä oleskella ulkona. 236 ravintolaa on sakotettu ja 10 yökerhoa suljettu määräysten rikkomisesta.

Ensimmäisten neljän kuukauden aikana poliisi kertoo tarkistaneensa 36 000 autoa. yli 400 ihmistä sai sakot ryhmäkokoontumisen takia. Näitä ryhmäkokoontumisia, joissa kokoontuu suuri määrä ihmisiä, yleensä nuoria ja joissa juodaan alkoholia, kutsutaan nimellä Botellón. 43 tupakoitsijaa on myös sakotettu riittämättömän turvavälin vuoksi.

Pelkästään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Alicanten poliisi ilmoittaa kirjoittaneensa 110 sakkoa. Nämä johtuivat botellón-kokoontumisista, huumeiden käytöstä ja/tai hallussapidosta, liikennerikkomuksista ja tottelemattomuudesta. Vakavimmat rikkeet aiheuttivat erään baarin omistaja, joka kieltäytyi näyttämästä poliisin pyytämiä dokumentteja ja jonka puoliso hyökkäsi poliisia vastaan lyömällä.

Lähde: https://www.informacion.es/alicante/2020/09/13/seis-meses-pandemia-saldan-6-10201907.html

Section
Summary
Pelkästään maskitta liikkumisesta jaettu pari tuhatta sakkolappua.