Luces navidad, Alicante

Alicanten jouluvalaistusta aikaistetaan viime vuoden fiaskon vuoksi

Tänä vuonna Alicanten jouluvalaistusta aletaan asentamaan jo lokakuun puolella. Viime vuonna valaistus saatiin vasta joulukuussa lukuisien viivästymisien takia ja Alicante oli näin viimeinen provinssin pääkaupunki koko maassa jouluvalaistukssa.

Alicantelaisten kauppiaiden yhdistys arvioi valaistuksen myöhästymisen aiheuttaneen joulukaupalle 30 % menetykset. Valaistuksella on heidän mukaansa suuri viihteellinen merkitys ja positiivinen vaikutus kaupankäynnille.

Valaistuksesta vastaa tänä vuonna córdobalainen yritys Iluminaciones Ximénez, joka on Espanjan johtava yritys alalla. Ximénez on hoitanut erilaisia juhlavalaistuksia yli 600 kaupunkiin 40 maassa.

Ximénez kertoo asentaneena yhteensä 70 miljoonaa LED-valoa ympäri maailman. Esimerkkeinä Keski-Amerikan korkein joulukuusi San Salvadorissa ja Euroopan korkein joulukuusi Granadassa, 200 metrin pituinen tunneli Moskovassa ja jouluvalaistukset New Yorkissa, Sydneyssä, Moskovassa ja Malabossa (Päiväntasaajan Guinea).

Sopimus on kolmevuotinen ja sen arvo on noin miljoona euroa. Jouluvalaistuksen lisäksi yritys hoitaa valaistukset myös muihin tärkeisiin Alicanten juhliin kuten Uusi Vuosi, Reyes Magos ja karnevaalit.

Lähde: https://www.informacion.es/alicante/2020/10/04/alicante-instala-luces-navidad-acaba-15192942.html

Artikkelin kuva: Alicanten kaupungin nettisivut

Section
Summary
Viime vuonna valot syttyivät vasta joulukuussa, kauppiaat olivat käärmeissään viiveestä.