Miguel Hernandez University

Kohti ekologisempaa tulevaisuutta

Vaikka luomutuotteiden kysyntä ja kulutus kasvaa jatkuvasti kaikki tuottajat eivät ole valmiita tarjoamaan niitä. Yksi syy tähän on puutteellinen osaaminen. Tämän vuoksi luomuviljelyn ja luonnonmukaisen karjankasvatuksen asiantuntijoita tarvitaan lisää.

El Palmeral de Orihuelan maatalouden laitos ja Miguel Hernándezin yliopisto ovat käynnistäneet yhteisen koulutushankkeen, joka erikoistuu luonnonmukaiseen tuotantoon. Projekti antaa opiskelijoille mahdollisuuden hankkia eläinten hoitoon ja hyvinvointiin tarvittavia tietoja ja taitoja Orihuelan ammattikorkeakoulun (EPSO) omalla tilalla.

El Palmeralin maatalouden laitokselta kerrotaan, että Euroopan komissio hyväksyi äskettäin strategian nimeltä "Maatilalta pöytään". Sen tarkoituksena on edistää luonnonmukaista tuotantoa. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä maatalous- ja elintarvikeala on lisännyt luonnonmukaista tuotantoa 30 prosentilla. Torjunta-aineiden käyttöä täytyy vähentää, koska niiden jäämät voivat näkyä kuluttamassamme ruuassa.

Vega Bajan alueella on maataloustuotantoa 48 000 hehtaaria. Tästä vain 3000 hehtaaria on puhtaasti luonnonmukaisesti viljeltyä. EU:n tavoitteen saavuttaminen tarkoittaa, että viljelyaluetta on lisättävä reippaasti seuraavien 10 vuoden aikana. Se vaatii pätevää henkilöstöä.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/vega-baja/2020/07/10/futuro-ecologico/2281078.html

Section
Summary
Luonnonmukaiseen tuotantoon erikoistuvassa koulutushankkeessa mukana paikallinen maatalouden laitos sekä yliopisto.