Cajero automatico

Pankkiautomaatteja räjäytelty Alicanten provinssissa

Jo toisen kerran puolentoista viikon sisällä rikollisliiga on onnistunut räjäyttämään pankkiautomaatin. Toisella kerralla ryöstösaaliiksi saatiin yli 10 000 euroa.

Poliisin mukaan kyseessä on sama rikollisjoukko, joka yritti 20.7.2020 räjäyttää automaatin Santa Polassa. Tuolloin ryöstöyritys epäonnistui. Toisella yrittämällä 10 päivää myöhemmin ryöstäjät onnistuivat aikeissaan Els Poblestissa lähellä Déniaa. Räjäytys tapahtui yöllä ja oli niin voimakas, että myös Sabadell -pankin toimisto kärsi vakavia vaurioita.

Ryöstäjät veivät 50 ja 100 euron setelilaatikot. Räjähdys vaurioitti automaattia niin pahoin, etteivät ryöstäjät päässet käsiksi pienempiä seteleitä sisältäneihin laatikoihin. Valvontakamerasta selvisi, että räjäytys ja ryöstö tapahtuivat vain muutamassa minuutissa.

Els Pobletsin pääkatu jouduttiin sulkemaan liikenteeltä, koska automaatin ja pankkitoimiston julkisivun kappaleita levisi pitkin katua suurelle alueelle.

Rikollisliigaa ei ole vielä saatu kiinni.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/sucesos/2020/07/31/revientan-segundo-cajero-explosivos-semana/2287510.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Section
Summary
Perinteiset pankkiautomaattien räjäytysryöstöt ovat edelleen rosvojen listalla, kyberrikollisuus ei vielä ole kaikkien "juttu".