Guitarras Bros, pagina web, captura pantalla

Tiesitkö miten Amy Winehouse liittyy Alicanteen?

Alicanten alue on tunnettu erityisesti kenkäteollisuudestaan, mutta monikaan ei tiedä, että täällä osataan valmistaa myös kitaroita! Amy Winehouse sävelsi kappaleitansa Back to Black -albumiin kitaralla, joka oli valmistettu Alicantessa.

Amy Winehouse kuoli 9 vuotta sitten 23.7.2011 kotonaan. Rakastetun laulajan elämä oli traagista kamppailua useiden riippuvuuksien kanssa, jotka hänet lopulta tuhosivat.

Winehousen Back to Black -albumi keräsi viisi Grammy-palkintoa. Vanity Fair -lehteen antamassa haastattelussa Amyn isä Mitch paljasti, että hänen tyttärensä sävelsi palkittuun albuminsa kappaleita lomansa aikana Alicantessa. Kitara oli hankittu Guitarras Bros:lta, joka sijaitsee Gata de Gorgosissa Alicanten provinssissa.

Winehousen Back to Black -albumin samannimisen hitin voi kuunnella YouTubessa tämän linkin takaa: https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=TJAfLE39ZZ8&feature=emb_title

Bros-kitaroita valmistava yritys perustettiin 1974, mutta sen juuret juontavat jo 1950-luvulle, kun Francisco Broseta Rogla ja hänen vaimonsa Herminia Monroy perustivat pienen kitaravalmistamon. Hänen poikansa Francisco kehitti kitaroita edelleen ja niistä tuli laadukkaita, kauniita ja haluttuja esineitä. Kaikki kitarat tehdään käsityönä.

Amy Winehousen lisäksi Bros-kitaroita omistavat lukuisat julkkikset, kuten Ed Sheeran, Will Smith, Tom Hanks, Carla Bruni, Richard Gere jne. Yrityksestä ja kitaroista voi lukea lisää täältä: https://guitarrasbros.com/en/.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/cultura/2020/07/24/amy-winehouse-guitarra-alicante/2285524.html

Artikkelin kuva: ruutukaappaus, Guitarras Bros -yrityksen nettisivu

Section
Summary
Rakastettu artisti lomaili ja sävelsi kappaleita Alicantessa, myös käyttämänsä kitara oli seudulla valmistettu.