Eras de la Sal, Torrevieja

Torreviejan historiallinen Eras de la Sal kunnostetaan

Torreviejan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt suunnitelman, jonka tarkoituksena on kunnostaa historiallinen Eras de la Sal:n alue kaupungin keskustassa.

Eras de la Sal:ia pidetään Torreviejan tunnusmerkkinä. Se rakennettiin 1700-luvun lopulla suolasatamaksi, kun Torreviejan suolalaguunin teollinen tuotanto pääsi käyntiin. Se oli toiminnassa vuoteen 1958 asti. Alueella oleva hallintorakennus toimi aikoiaan suolan varastointitilana.

Suunnitelman tarkoituksena on siistiä Eras de la Sal:n ympäristö, mukauttaa se esteettömäksi, korjata pahoin rappeutunut hallintorakennus sekä sijoittaa sinne suola ja merimuseo (= Museo de la Sal y el Mar).

Myös rakennuksen sisällä oleva puinen suolanlastausalusta Caballete on tarkoitus kunnostaa. Alkuperäinen Caballete on jo tuhoutunut ja uusi rakennettiin 1960-luvulla täsmälleen vanhan paikalle samanlaista puumateriaalia käyttäen.

Las Eras de la Sal:ssa pidetään kansainvälinen Habaneras- ja polyfoniakilpailu sekä konsertteja ja ulkoilmatapahtumia jopa 1200 hengelle. Korjauksen yhteydessä rakennuksen sähköistys uusitaan kokonaan, jolloin konserttitapahtumiin ei enää tarvita vuokrasähköä.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/vega-baja/2020/08/31/torrevieja-hara-accesible-recinto-sal/2296415.html

Ayuntamiento de Torrevieja, Eras de la Sal

Kuva: Turismo Torrevieja

Section
Summary
Torreviejan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt suunnitelman Eras de la Salin alueen kunnostamisesta.