Bandera roja en la playa

Torreviejassa sakotettu uimisesta punaisen lipun aikana

La Matan rannalla Torreviejassa on surullisesti hukkunut kaksi ihmistä kuukauden sisällä. Molemmat tapaturmat sattuivat punaisen lipun aikana. Punainen lippu rannalla tarkoittaa ehdotonta uintikieltoa. Kielto voi johtua kovasta tuulesta, meduusoista tai vaikka voimakkaista merivirroista.

La Matan ranta on yli kolmen kilometrin pituinen avoin ranta. Koko rannan pituudella on useita virtauspaikkoja, jotka ovat muodostuneet tuulen ja aaltojen vaikutuksesta. Virtaukset eivät näy rannalle, joten rannalla olijat eivät välttämättä ymmärrä, miten voimakkaita ne voivat olla. Uintikiellosta välinpitämättömille on sakkoja kirjoitettu jo useita.

Virtaukseen joutuessaan uimari voi ajautua kauas rannasta. Heikkokuntoisella voimat voivat loppua kesken kaiken. Virtausta vasten ei myöskään tulisi koskaan uida vaan pyrkiä sivulle virtauksesta.

Torreviejan paikallispoliisi on tehostanut rantojen valvontaa ja uintikiellon noudattamista. Tuulisina päivinä rannoilla on ollut paljon surffareita, jotka eivät kaikki ole noudattaneet hengenpelastajien ohjeita. Yhtä surffaria on jo sakotetu, koska hän ei suostunut poistumaan vedestä.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2020/07/22/multas-bano-bandera-roja-torrevieja/2284671.html

Section
Summary
Valitettavan monet ovat suhtautuneet välinpitämättömästi paitsi omaan myös pelastushenkilökunnan turvallisuuteen.