covid-19_drive_in_test

Alicanten keskussairaalalle COVID-19 testipankki

Alicanten keskussairaala on luonut mittavan COVID-19 -testipankin, johon on kerätty verta ja keuhkokudosta sadoilta koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -taudin sairastaneilta potilailta. Potilasnäytteitä on yli 9000 ja näytteenkeruu jatkuu edelleen.

Testipankin tarkoituksena on tutkia COVID-19 -taudin mekanismeja, käyttäytymistä, kehittymistä ja sen aiheuttamia jälkiseurauksia. Tutkimuksen avulla pyritään löytämään keinoja viruksen torjuntaan.

Näytteitä alettiin keräämään potilailta jo pandemian alkuvaiheessa taudin eri vaiheissa. ”Näytteitä otettiin myös karanteenin aikana. Kiireisimpään aikaan työskentelimme jopa yöllä saadaksemme niitä mahdollisimman paljon”, kertoo Alicanten terveys- ja lääketieteellisen tutkimuksen instituutin ja biopankin tieteellinen johtaja, Cristina Alenda. "Joka kerta kun Covid-potilaalta otetaan verinäyte, osa siitä siirretään testipankkiin, toki potilaan suostumuksella”.

COVID-19 -testipankki on osa Biobanco Isabial -nimistä biopankkia ja se sijaitsee Alicanten keskussairaalassa. Se perustettiin vuonna 2009 ja sisältää tällä hetkellä yli 51 500 näytettä 19 000 luovuttajalta. Näytteiden ja niiden sisältämän kliinisen tiedon avulla tutkitaan COVID-19:n lisäksi useita muita sairauksia kuten Alzheimer, HIV ja rintasyöpä. Perustamisensa jälkeen Biobanco Isabial on luovuttanut yli 31 500 näytettä 120 erilaiseen tutkimushankkeeseen.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/08/09/hospital-general-alicante-crea-banco/2290007.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Section
Summary
Potilasnäytteitä on yli 9000 ja näytteenkeruu jatkuu edelleen.