Kielikouluista Torreviejassa

Torreviejassa vastapäätä urheilukeskusta ja uimahallia sijaitsee Escuela de adultos ja Escuela Oficial de Idiomas.

Näissä molemmissa kouluissa voi opiskella espanjaa, mutta erona maahanmuuttajan kannalta on se, että ensimmäisessä opiskellaan ilman tulevaisuudessa saatavaa todistusta ja jälkimmäisessä, virallisessa kielikoulussa opiskellaan tavoitteena saada kielitaidosta virallinen todistus.

Escuela de adultos on suomen kielessä vastaava, kuin yläaste niille aikuisille, jotka eivät jaksaneet keskittyä koulunkäyntiin ollessaan oikeasti yläasteiässä. Kaikki opetus on espanjaksi ja koulusta on mahdollista saada yläasteen loppututkintopaperi kaikista aineista kahdessa vuodessa. Kouluun haetaan keväisin.

Maahanmuuttajille tarjotaan koulun tiloissa espanjan opetusta alkeista alkaen. Tasoja on kolme ja tasoilla 1 ja 2 tällä hetkellä oppikirjana on Espanol 2000. Kolmannella tasolla on käytössä kirja Gente 3. Oppitunteja on kaksi kertaa viikossa ja 1,5 h kerrallaan.

Opiskelu maksaa 130 euroa/ vuosi ja opiskelun voi aloittaa kesken vuotta. Koulun aulassa on vahtimestarin koppi, josta saa lomakkeen, joka palautetaan täytettynä Empardionamenton, kolmen passikuvan ja rahojen kanssa. Opiskelutyyliin on mahdollista myös tutustua ennen maksamista vierailemalla oppitunneilla.

Opettajana toimii Maria, joka on todella sydämellinen ja innostava. Hän on ollut tässä toimessa jo n. 20 v. Maria on aito torreviejalainen, joita on alueen asukkaista vain n. 3 % ja hänen oppitunneillaan kuulee paljon alueen historiasta ja kulttuurista.

Escuela Oficial de Idiomas on virallinen kielikoulu, jossa opiskellaan englantia, saksaa, espanjaa, ja valencian kieltä. Tasoja on useita ja kouluun haetaan keväällä. Syksyllä vapaana olevat paikat täytetään ja lukuvuosimaksu maksetaan. Vielä lokakuun lopussa on mahdollista päästä opiskelemaan, jos joku ei ole maksanut maksuaan ja paikka vapautuu.

Joka kielessä on omat opettajansa ja aulan henkilökunta neuvoo mielellään. Ennen aloituspaikan saamista tehdään kielikoe, joka on maksullinen ja määrää tason, johon opiskelija osallistuu. Aloittaville opiskelijoille kielikokeet ovat syksyisin.

Section
Summary
Torreviejassa vastapäätä urheilukeskusta ja uimahallia sijaitsee Escuela de adultos ja Escuela Oficial de Idiomas.