Paseo, Alicante

Lähes kahden miljardin investoinnit Valencian turismisektorille

Valencian autonomisen itsehallintoalueen johtaja Ximo Puig on ilmoittanut lähes kahden miljardin euron investoinneista matkailualan modernisoimiseen ja kehitykseen. Uusi strateginen suunnitelma vuosiksi 2020-2025 on jo valmisteilla ja sen sisältämät investoinnit tullaan tekemään näiden viiden vuoden aikana.

Matkailusektorin osuus Valencian alueen työllisyydessä on 15 %. Puigin mukaan ”Viime vuonna tehtiin jälleen uusi ennätys turistien määrässä. Pandemian seuraukset turismille ja taloudelle ovat olleet vakavat ja meidän on voitettava ne”.

Elvytysssuunnitelmassa on 35 aloitetta, jotka keskittyvät viiteen alueeseen: matkailuhallinto, matkailumarkkinointi, turismin turvallisuus ja kestävyys, kilpailukyvyn lisääminen sekä turistikohteiden jäsentely ja määrittely.

Tarkoituksena on myös lisätä matkailusektorin työpaikkoja yhteensä 3300. Nämä on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka menettivät työpaikkansa koronapandemian aikana. Tähän työhön on varattu 44 miljoonaa euroa. Avustukset on tarkoitettu kunnille uusien nuoria työllistävien projektien kehittämiseen.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/07/29/puig-anuncia-inversion-1986-millones/2286752.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Section
Summary
Matkailusektorin osuus Valencian alueen työllisyydessä on 15 %, pandemia matkustusrajoituksineen on iskenyt pahasti toimialaan.