Trafico, carretera

Liikennemäärät ylittivät pandemiaa edeltävän ajan

Monien eurooppalaisten tavoin myös espanjalaiset viettävät kesälomansa tänä vuonna pääosin kotimaassa. Alicanten provinssi on yksi suosituimmista kotimaan lomakohteista.

Alicantessa on huomattavan paljon espanjalaisten omistuksessa olevia loma-asuntoja ja tämän kesän erityisolosuhteet ovat saaneet ihmiset matkustamaan niihin myös normaalia useammin. Viikonloppumatkailu on ollut vilkasta. Alicanten alueelle tulee selvästi enemmän viikonloppumatkailijoita muista provinsseista kuin täältä lähtee.

Elokuun alussa tehdystä Big Data -tutkimuksesta (= Liikenne-, liikkuvuus- ja kaupunkialueiden ministeriön tutkimus) selviää että maanteiden liikennemäärät ovat selvästi pandemiaa edeltävää tasoa korkeammat. Elokuun ensimmäisenä maanantaina rekisteröitiin 27 % enemmän liikennettä kuin helmikuun ensimmäisenä maanantaina.

Huolimatta kotimaan turismista vierailijamäärät Alicantessa ovat jääneet reippaasti aiempaa vuosia vähäisemmiksi ulkolaisten turistien vähyyden vuoksi. Tämä näkyy myös AP7-moottoritiellä, jossa ei ole koettu normaaleja elokuun ruuhkia. Liikenne on sujunut kohtalaisen sujuvasti myös N332 -maantiellä. Tähän on osaltaan vaikuttanut myös A7-moottoritien vapautus tietulleista.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/08/09/diez-kilometros-retenciones-ap-7/2290093.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Section
Summary
Alicanten provinssi on yksi suosituimmista kotimaan lomakohteista, tämä näkyy myös liikennemäärissä.