myyntistailaus

Myyntistailaus – mitä se on ja kannattaako se?

Useammat ovat varmasti kuulleet sanan myyntistailaus, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Mitä hyötyä siitä on? Ja etenkin, miksi siitä pitäisi maksaa? Stailauksen avulla asunnon myyntiaikaa voidaan lyhentää. Asunnon ostopäätös tehdään usein tunteen perusteella. Puhdas, huoliteltu ja avara asunto tekee positiivisen vaikutuksen ja houkuttelee enemmän ostajaehdokkaita, kuin tunkkainen, pimeä, tai liian täyteen huonekaluja ahdettu asunto.

Myyntistailauksella ymmärretään yleensä vanhan asunnon myyntikuntoon laittamista, mutta myös uusia asuntoja voidaan stailata. Sisustetun malliasunnon avulla ostaja pystyy hahmottamaan asunnon mahdollisuudet paremmin kuin jos asunto olisi tyhjä. Nykyisin käytettävissä olevat 3D-mallit vaihtoehto perinteiselle stailaamiselle. 3D-piirroksella asunto voidaan virtuaalikalustaa erilaisilla huonekaluvaihtoehdoilla ja tyyleillä.

Miten stailaus tehdään?

Stailauksessa asunnosta karsitaan ylimääräinen tavara ja korostetaan asunnon potentiaalia. Näin pyritään saamaan mahdollisimman monta erilaista ostajaa liikkeelle. Lapsiperheen asunto voi sopia lapsettomalle pariskunnalle erinomaisesti, kunhan ostajat pystyvät kuvittelemaan lastenhuoneen esimerkiksi työ- tai harrastehuoneena. Perinteisen lastenhuoneen stailaus neutraalimmaksi voi siten olla myynnin kannalta hyväksi.

Voinko stailata itse?

Stailauksen voi tehdä itse, kunhan pitää mielessä muutaman perusasian. Vähemmän on todella enemmän. Kaikilla esillä olevilla huonekaluilla tulisi olla tarkoitus. Poista turhat tuolit, pallit ja pikkupöydät. Mikäli myyt asuntosi kalustettuna, kannattaa harkita esimerkiksi uuden kohtuuhintaisen sohvan hankkimista vanhan ja kulahtaneen tilalle. Tilantuntu, puhtaus ja valoisus ovat aina myyntivaltti. Esillä olevat koriste-esineet tulisi sopia sisustuksen yleisilmeeseen, väriskaalaan ja tyyliin, jotta asunto näyttää harmoniselta. Henkilökohtaiset valokuvat, lehtikasat, jääkaappimagneetit ja harrastusvälineet tulee poistaa näkyviltä, jotta ostajaehdokas voi kokea asunnon omakseen, eikä jonkun toisen kodiksi.

Stailauksen tarkoituksena ei ole poistaa kaikkia elämänjälkiä ja kodikkuutta asunnosta. Persoonallinen asunto saa näyttää persoonalliselta myös myytäessä, kunhan asunto on puhdas. Pestyt ikkunat ja pinnat sekä kiillotetut hanat ja huoliteltu yleisilme antavat mielikuvan, että asunnosta on pidetty huolta.

Ammattilaisen tekemä stailaus kannattaa

Mikäli et itse halua tai osaa stailata asuntoasi, kannattaa työ teettää ammattilaisella. Hintahaitari stailaukselle on todella laaja riippuen työn määrästä ja siitä, oletko valmis itse tekemään työtä asian eteen, vai haluatko teettää koko työn. Asunnon kunto ja ulkonäkö vaikuttaa myös paljon, eli tarvitaanko maalausta tai kevyttä remonttia. Keveimmillään jo tunnin-parin pituinen konsultaatio ammattilaisen kanssa voi riittää, jolloin kustannukset jäävät hyvin kohtuullisiksi. Ammattilaiselta saat hyviä neuvoja ja vinkkejä, joita et ehkä itse tulisi ajatelleeksi.

Lopuksi, hyvät kuvat saavat ostajaehdokkaat kiinnostumaan, joten panosta laadukkaisiin valokuviin. Myynti-ilmoitus, joka ei houkuttele, on menetetty ostajaehdokas.

Silander & Holst sisustusarkkitehtitoimisto tekee myyntistailausta Torreviejassa ja lähiympäristössä. Toimisto sijaitsee lähellä Zenia Boulevardin ostoskeskusta. Silander & Holstilla on monen vuoden kokemus stailauksesta, sisustussuunnittelusta sekä puutarhasuunnittelusta. Palvelua saat suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja espanjaksi.

Yhteystiedot:

Silander & Holst S.L.

Ctra de Villamartin 11

03189 Orihuela Costa

Puh: +34 611 49 86 12

Sähköposti: info@silanderholst.com

Instagram: Silanderholst

Facebook: Silander & Holst. Interior Design, https://www.facebook.com/Interiordesign2U/

Section
Summary
Asunnon ostopäätös tehdään usein tunteen perusteella. Puhdas, huoliteltu ja avara asunto tekee positiivisen vaikutuksen ostajaan.