Chiringuito

Tupakointikielto aiheuttanut jännitteitä ravintoloitsijoiden ja asiakkaiden välillä

Useat ravintolat ja baarit ovat asettaneet kylttejä terasseilleen ja informoineet asiakkaitaan uusista tupakointirajoituksista. Toiset ravintoloitsijat puolestaan ovat päättäneet sulkea silmänsä ja katsoa muualle ja näin hiljaisesti sallia tupakoinnin terasseillaan asiakkaiden menetyksen pelossa.

Cristian istuu perheensä kanssa aterialla alicantelaisen ravintolan terassilla. Ruokailtuaan hän tilaa kahvin ja nousee pöydästä ja poistuu kahvikuppinsa kanssa terassilta kadulle muutaman metrin päähän. Siellä hän voi sytyttää savukkeensa rauhassa.

On lukemattomia Cristianin tapaisia tupakoitsijoita, joilla on suuria vaikeuksia uusien Covid-19 - ennaltaehkäisevien toimenpiteiden noudattamisessa. Vastikään voimaan tulleet rajoitukset kieltävät tupakoinnin terasseilla ja julkisissa tiloissa, joissa kahden metrin etäisyyttä ei voida taata. Kahden metrin väliä on noudatettava, vaikka pöytäseurue kuuluisikin samaan talouteen.

Tupakointirajoitus on aiheuttanut jännitteitä ravintoloitsijoiden ja asiakkaiden välillä, jotka eivät ole tottuneet ajatukseen, että tupakointia terasseilla rajoitetaan. Monet baarit ja ravintolat ovat päättäneet kieltää tupakoinnin kokonaan koska eivät voi varmistaa, että turvavälejä noudatetaan ja he myös pelkäävät mahdollisia rangaistuksia. Toisaalta ravintoloitsijat ovat myös huolissaan tulonmenetyksistä, kun tupakoivat asiakkaat eivät enää voi istua rauhassa aterioimassa. Monelle tupakka hyvän ruuan jälkeen on ollut itsestään selvä asia. Muutenkin asiakaspulasta kärsivät ravintolat eivät ole ottaneet rajoituksia pelkästään suosiolla vastaan.

Lähde: https://www.diarioinformacion.com/noticias-suscriptor/alicante/2020/08/22/tension-clientes-hosteleros-restriccion-fumar/2293891.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=sus_matinal&utm_content=web

Section
Summary
Koronakriisiin vedoten kiristetty tupakointirajoitus aiheuttaa kitkaa ravintoloiden ja baarien terasseilla.