Sierra Nevada

Sierra Nevadan vuoristo

 

Sierra Nevada on vuoristo etelä-Espanjassa, Andalusian itsehallintoalueella. Andalusia on väkiluvultaan Espanjan suurin itsehallintoalue (8 milj. asukasta) ja pinta-alaltaan toiseksi suurin.

Sierra Nevada on kuuluisa yhtenä Euroopan eteläisimmistä hiihtokohteista. Vuoriston läheisyydessä sijaitsee Granadan kaupunki ja hieman kauempana Almeria. Paitsi hiihtokohde Sierra Nevadassa on myös kansallispuisto, Parque nacional de Sierra Nevada.

Sierra Nevada on upea matkakohde myös muille kuin lumilautailijoille tai laskettelijoille. Alueella on patikkareittejä ulkoilijoille, Granadan kaupunki on lähellä, Alhambran palatsi on muutaman kymmenen kilometrin päässä ja majoitusvaihtoehtoja on todella runsaasti - hiihtokeskuksen lomakylän hotellien sijaan voi vuokrata idyllisen mökin lähiseuduilta.

Noustessa vuorille voi rinteillä nähdä laiduntavia lehmiä ja kauriita. Alueella tuotetaan myös paljon kuulua "Sierra Nevadan hunajaa" ja myyntikojuja on pitkin vuoristoteitä.

Pulkkamäkeen ja piknikille
Jos skimbaaminen ei kiinnosta niin juuri ennen hiihtokeskukseen saapumista voi kääntyä ylös vuoristoon pulkkailemaan. Upeilla rinteillä voi retkeillä, laskea mäkeä, nauttia eväitä ja nauttia kirkkaista talvipäivistä ja henkeäsalpaavista maisemista. Alue on tärkeä vetonaula koko Andalusialle ja turvallisuuteen onkin panostettu. Protección Civil, Guardia Civil ja Policia Local ovat jatkuvasti paikalla huolehtimassa liikenteen sujuvuudesta ja turistien turvallisuudesta.

Torreviejasta Sierra Nevadaan on matkaa n. 400 km, matka taittuu nopeasti moottoriteitä pitkin. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, muutaman päivän aikana ehtii nähdä paljon Espanjaa.

Aiheeseen liittyvät linkit:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sierra_Nevada_(Espanja)
http://sierranevada.es
http://fi.wikipedia.org/wiki/Andalusia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Granada_(maakunta)
http://es.wikipedia.org/wiki/Parque_nacional_de_Sierra_Nevada_(España)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alhambra

Section
Summary
Sierra Nevada on vuoristo etelä-Espanjassa, Andalusian itsehallintoalueella. Andalusia on väkiluvultaan Espanjan suurin itsehallintoalue (8 milj. asukasta) ja pinta-alaltaan toiseksi suurin.