Fachada de edificio en Torrevieja
Kiinteistön julkisivu Torreviejassa

Alicanten asuntojen hinnat nousseet yli tuplasti kansallisen keskiarvon

Neliöhinta on kohonnut 7,8 % viime vuoden aikana maakunnassa, mikä on neljänneksi suurin nousu koko maassa

Asuntojen hinnat jatkavat nousuaan Alicanten maakunnassa, paljon ripeämmällä tahdilla kuin kansallinen keskiarvo, vaikka myyntien lasku onkin näkynyt viime vuoden toisesta puoliskosta lähtien.

Näin osoittaa tuorein Tinsa-arviointi, joka sijoittaa Alicanten neljänneksi maakunnaksi, jossa hinnat ovat nousseet eniten viimeisen vuoden aikana. Yritys arvioi neliöhinnan maakunnassa ensimmäisen neljänneksen päättyessä 1 453 euroon, mikä on 7,8 % enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2023. Tämän nousun ylittävät vain Málaga, jossa nousu oli 9,9 %; ja Baleaarit sekä Guadalajara, joissa nousua oli 8,3 %. Luku on myös yli kaksinkertainen koko maassa keskimäärin rekisteröityyn 3,3 %:n nousuun verrattuna, yhtiön hallussa olevien tietojen mukaan.

Rannikkoalueilla kansainvälinen kiinnostus näkyy kysynnässä selvästi. Kansainväliset ostajat eivät ole niin alttiita korkojen nousulle ja inflaation vaikutuksille kuin paikalliset, jotka etsivät ensisijaista kotia itselleen. Alueilla, joissa kysyntä riippuu paikallisista ostajista, asuntolainojen korkojen nousun ja inflaation vaikutus onkin selvemmin havaittavissa.

Kuntien osalta Orihuela on Alicanten maakunnasta kaupunki, jossa neliöhinta on noussut eniten viimeisen vuoden aikana, 11,3 %:lla, 1 559 euroon. Myös Torrevieja nousee keskiarvoa enemmän, 9,2 %, 1 494 euroon. Elchessä vuotuinen kasvu on 7,8 % ja yhteensä 1 262 euroa neliömetriltä, kun taas Alicanten kaupungissa asunnot ovat 7 % kalliimpia kuin maaliskuussa 2023, 1 609 eurolla; ja Benidormissa 5,6 % ja 1 773 euroa.

Lähde: Información-lehti

Section