Playa de la Zenia

Alicanten provinssissa ennätysmäärä trooppisia öitä

Kuluneena vuonna on Alicanten provinssissa hieman katsantokannasta riippuen joko nautittu tai jouduttu sietämään ennätyksellisiä yölämpötiloja. Trooppisia öitä, eli vähintään 22 asteen lämpötiloja on mitattu jo 85 yönä. Näistä valtaosa osui kesä-elokuun välille, 71 yötä joista viisi (5) luokiteltiin päiväntasaajan öiksi, eli vähintään 25 asteen yölämpötila. Alicanten yliopiston ilmastotieteen laitoksen mukaan trooppisten öiden määrä tuplaantui edellisvuoteen verrattuna. Myös ilmankosteus oli kuluneena kesänä korkeahko, tehden etenkin mainituista öistä nihkeitä.

Merivesi lämmennyt 1,3 astetta
Meren keskilämpötila Alicanten provinssin rannikolla on noussut kuluneen 40 vuoden aikana 1,3 celsiusastetta. Korkeampi meriveden lämpötila saattaa mm. voimistaa rankkasateita, eli odottevissa voi olla railakkaitakin gota fria -myrskyjä rannikolla.

Torreviejan ja lähialueen säätietoja voi seurata mm. Proyecto Mastralin nettisivuilla, https://www.eltiempoentorrevieja.es/index ja Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/proyectomastral/

Uutisen lähde: Informacion.es

Artikkelin kuva: La Zenian ranta 31.10.2021
 

Section