Queso Viejo de Oveja La Reserva

Maailman parasta juustoa Mercadonasta alle neljällä eurolla?

International Cheese & Dairy Awards -kilpailussa UK:ssa viime vuonna 2021 kultaa voittanut ja maailman parhaaksi juustoksi valittu 'Queso Viejo de Oveja La Reserva' maksaa Mercadonassa alle neljä euroa.

Tämä Entrepinaresin lampaanmaidosta valmistettu juusto sijoittui kärkeen kategoriassa "Paras UK:n ulkopuolella valmistettu lampaanmaitojuusto". Huippujuusto kypsytetään vain kerran ilman pastörointia. Rasvapitoisuus on 39 grammaa 100 grammaa kohden ja sokeripitoisuus vain 0,5 grammaa. Edullinen hinta tekee siitä myös helposti saatavilla olevan tuotteen. Lisäksi valmistaja Queserías Entrepinares sai National Sheep Associationin myöntämän erityismaininnan "Paras lammasjuuston tuottaja".

International Cheese & Dairy Awards on maailman suurin juusto- ja meijerituottajien foorumi. Kilpailuun osallistuu vuosittain yli 5 500 juustoa. Menestys näissä kilpailuissa merkitsee korkeatasoista tunnustusta brittiläisten vähittäiskauppiaiden keskuudessa ja myös kansainvälisellä tasolla.

Grupo Entrepinares on juustojen ja maitotuotteiden valmistukseen erikoistunut maatalous- ja elintarvikealan perheyritys, joka juhlii 40-vuotista historiaansa. Yritys on vahvasti sidoksissa maaseutuympäristöön. Juustotehtaan perusti Antonio Martín Castro Valladolidissa tavoitteenaan valmistaa korkealaatuisia juustoja ja siten tuottaa lisäarvoa jokaiselle maitolitralle. Tällä hetkellä Grupo Entrepinaresilla on neljä tuotantokeskusta; Valladolidissa, Fuenlabradassa, Vilalbassa, ja Los Yébenesissä.

Lähde: 
https://www.informacion.es/economia/2022/09/03/mercadona-mejor-queso-mundo-cuesta-73873820.html

Artikkelin kuva: Entrepinares -yhtiön kotisivu

Section
Summary
Maailman parhaaksi juustoksi valittu 'Queso Viejo de Oveja La Reserva' maksaa Mercadonassa alle neljä euroa.