A BUEN RITMO LAS OBRAS DEL CENTRO DE DÍA DE SALUD MENTAL TORREVIEJA

Mielenterveyden päiväkeskuksen rakennustyöt hyvässä vauhdissa Torreviejassa

Torreviejaan rakennettavan mielenterveyden päiväkeskuksen työt etenevät suunnitellusti, ja keskus tulee palvelemaan 30 mielenterveyshäiriöistä kärsivää henkilöä.

Päiväkeskuksen rakentaminen toteutetaan Generalitat Valencianan, Torreviejan kaupungin ja ADIEM-säätiön yhteistyönä, ja projektiin on varattu yhteensä 1 350 000 euroa. Rahoituksesta Generalitat Valenciana osallistuu 750 000 eurolla, Torreviejan kaupunki 437 000 eurolla ja ADIEM-säätiö 163 000 eurolla.

Torreviejan pormestari Eduardo Dolón vieraili rakennustyömaalla tänä aamuna yhdessä kaupungin järjestötoiminnasta ja vapaaehtoistyöstä vastaavan valtuutetun Trudy Páezin, sosiaalipalveluista vastaavan valtuutetun Óscar Urtasunin, ADIEM-säätiön johtajan Paco Canalesin ja säätiön puheenjohtajan Gertrudis Marcosin kanssa. Keskus rakennetaan Avenida de las Cortes Valencianasin varrella sijaitsevan CRIS-keskuksen viereen, mutta se toimii erillisenä yksikkönä.

Uusi päiväkeskus työllistää myös 12–14 uutta työntekijää, jotka vastaavat palvelujen toteutuksesta. Keskus rakennetaan tontille, jonka Torreviejan kaupunki on luovuttanut käyttöön 75 vuodeksi.

Pormestari Dolón kiitti projektin esittelyssä Generalitat Valencianan presidenttiä Carlos Mazónia sekä sosiaalipalveluministeri Susana Camareroa, joiden tuki on ollut ratkaiseva projektin toteutuksessa. Hän korosti, että julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö on ollut avainasemassa hankkeen onnistumisessa ja että päiväkeskus on merkittävä koko Vega Bajan alueelle.

Rakennustyöt alkoivat alkuvuodesta, ja niiden odotetaan valmistuvan lokakuun loppuun mennessä. Keskus aloittaa toimintansa, kun Consellería antaa lopullisen hyväksynnän.

Tietoisku ☝🏻: Generalitat Valenciana on Valencian itsehallintoalueen aluehallitus, joka vastaa tämän Espanjan itäisen alueen hallinnosta ja lainsäädännöstä. Generalitatin tehtäviin kuuluu alueen terveydenhuolto, koulutus, sosiaalipalvelut, kulttuuri, ympäristönsuojelu, taloudellinen kehitys ja infrastruktuuri. Se koostuu alueparlamentista (Corts Valencianes), hallituksesta (Consell) ja presidentistä, joka johtaa itsehallintoaluetta. Generalitat Valenciana toimii Espanjan perustuslain puitteissa, ja sillä on oma lainsäädäntövalta tietyillä osa-alueilla, kuten muillakin Espanjan itsehallintoalueilla.

Section
Summary
Torreviejaan rakennettavan mielenterveyden päiväkeskuksen työt etenevät suunnitellusti, ja keskus tulee palvelemaan 30 mielenterveyshäiriöistä kärsivää henkilöä.