Salomé, Teatro Municipal de Torrevieja
Salomé, Teatro Municipal de Torrevieja

Teatteriesitys "Salomé" Torreviejassa 12.4.

Torreviejan teatterissa esitetään perjantaina 12.4. Teatre Goyan tuotantoa oleva näytelmä “Salomé”. "Salomé" on teatterikappale, jonka Oscar Wilde kirjoitti vuonna 1891, ja sitä on sovitettu ja uudelleen tulkittu lukuisia kertoja vuosien varrella. Tarina perustuu Raamatun kertomukseen Salomesta, Herodiaan tyttärestä, joka tanssii Herodes Antipaksen edessä ja pyytää palkkioksi Johannes Kastajan päätä hopeatarjottimella.

"Salome" on täynnä symboliikkaa ja kuvaa vahvasti ihmisen himoja, vallan käyttöä ja moraalittomuutta. Näytelmän kielellinen kauneus ja dramaattinen voima ovat tehneet siitä suositun sekä teatterilavoilla että kirjallisuuden parissa.

Nyt nähtävän tulkinnan on kirjoittanut ja ohjannut Magüi Mira. Mira (s. 1944) on saanut tunnustusta työstään teatterialalla, ja hän on yksi Espanjan merkittävimmistä teatteriohjaajista. Hänen ohjauksilleen on ominaista usein voimakas ilmaisu ja tunteellinen syvyys.

Salomén roolissa nähdään Belén Rueda. Belén Rueda on espanjalainen näyttelijä, joka on tunnettu monista rooleistaan elokuvissa ja televisiossa. Hän syntyi 16. maaliskuuta 1965 Madridissa, Espanjassa. Rueda nousi kansainväliseen kuuluisuuteen erityisesti roolistaan Laurana, äitihahmona Guillermo del Toron kauhutrillerissä "El orfanato" (Orpokoti) vuonna 2007. Elokuva sai laajaa tunnustusta ja tuotti Ruedalle Goya-palkinnon parhaasta naispääosasta.

Ennen "El orfanato” -rooliaan Rueda oli tunnettu Espanjassa useista rooleistaan televisiosarjoissa, kuten "Los Serrano” (Serranon perhe) ja "Periodistas". Hän on jatkanut menestystään niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin monissa eri projekteissa, sekä elokuvissa että televisiosarjoissa.

Liput näytelmään ovat myynnissä nettisivuilla www.culturatorrevieja.com ja 
www.entradasatualcance.com sekä teatterin lippuluukulla.

Lisätietoja produktiosta https://www.teatregoya.cat/es/ex/salome/

Salomé, Belén Rueda
12/04/2024 klo 20
Teatro Municipal de Torrevieja

Teksti ja ohjaus: Magüi Mira

Musiikin sävellys: Marc Álvarez

Näyttelijät: Belén Rueda, Luisa Martín, Juan Fernández, Pablo Puyol, Sergio Mur, Antonio Sansano, Jorge Mayor, José Fernández ja Jose de la Torre

Lavastus: Curt Allen Wilmer ja Leticia Gañan (Estudio deDos AAEE)

Pukusuunnittelu: Helena Sanchis

Valaistus: José Manuel Guerra

Salomén lavakoreografia: Cienfuegos Danza
Herodeksen vartijoiden lavakoreografia: Pedro Almagro

Tuottaja: Jesús Cimarro
Tuotannon päällikkö: Juan Pedro Campoy
 

Section