Estacion de Autobuses, Torrevieja

Viheralue nykyisen Torreviejan linja-autoaseman tilalle?

Torreviejan kaupunki on aloittanut hallinnollisen menettelyn tarkoituksenaan muuttaa nykyisen linja-autoterminaalin tontti viheralueeksi. Alue on tällä hetkellä yksityisomistuksessa, joten se tulee ensin ostaa ja sen jälkeen luokitella uudelleen viheralueeksi. Alue, jonne Costa Azul rakensi nykyisen linja-autoterminaalin vuonna 1988 on kooltaan 3 400 neliömetriä.

Hanketta perustellaan tarpeella rakentaa Torreviejaan uusi linja-autoterminaali sopivampaan paikkaan. Nykyinen linja-autoasema halutaan purkaa, jotta alueelle, jossa on paljon jalankulku- ja ajoneuvoliikennettä, voidaan rakentaa puisto. Linja-autoaseman viereen on juuri rakenteilla yksi Espanjan merkittävimmistä Mercadona-myymälöistä.

Torreviejan pormestarin Eduardo Dolónin mukaan kaupunginosa kaipaa kipeästi viheraluetta, ja sellaista on pyydetty ja vaadittu jo vuosien ajan. Hän kertoo, että uutta linja-autoterminaalia on suunniteltu tontille CV905-tien ja Calle Juan Valeran liikenneympyrän lähelle. Kyseinen liikenneympyrä tunnetaan myös nimellä Los Flamencos (flamingot).

Torreviejassa on lukuisia viheralueiksi luokiteltuja ja julkisessa omistuksessa olevia maa-alueita, joita ei ole toteutettu tai pidetty kunnossa vuosikymmeniin. 

Lähde: https://www.informacion.es/vega-baja/2022/05/13/ayuntamiento-torrevieja-quiere-construir-zona-66079186.html

Kuva: Google Maps

Section