Retriitti Costa Blancalla

Hyvinvointiretriitti Costa Blancalla ensi toukokuussa, ilmoittautuminen alkanut

Hektinen elämänrytmi, stressi, ja viime aikoina kaikkia koetellut pandemia ovat saaneet monet etsimään keinoja ja työkaluja rauhoittumiseen. Monien katse on kääntynyt meditaation ja joogan lisäksi retriitteihin, joissa usein irrottaudutaan tutusta ympäristöstä ja hidastetaan tahtia levon, erilaisten mindfulness -harjoitusten sekä hyvän ravinnon avulla.

Jooga- ja meditaatio-ohjaaja Suvi Pyhäjoki >> on järjestämässä suomalaisasiakkailleen retriittiä täällä Costa Blancalla >> ensi keväänä, toukokuussa.

Suvi Pyhäjoki, mistä sait idean järjestää retriitin täällä Costa Blancalla?


- Olin tapaamassa vanhempiani Orihuela Costassa ja ensimmäistä kertaa lomalla kahteen vuoteen. Nautin joka hetkestä. Olemme viettäneet täällä useita lomia ja tämä tuntui luontaiselta paikalta hyvinvointiretriittiä ajatellen.

Vesi on minulle tärkeä inspiraation lähde ja innoittaja. Tuon sitä paljon ohjauksiin ja koulutuksiini. Se on elementti, joka saa myös oppilaani rentoutumaan ja rauhoittumaan. Tästä syystä minulle oli ensisijaisen tärkeää, että retriitti sijaitsee meren läheisyydessä. Huvilamme sijaitsee tällä kertaa aivan meren rannalla.

Mitä toukokuun retriitiltä on odotettavissa?


- Tiedossa on Yin- joogaa, pilatesta, meditaatioita meren rannalla, sointukylpyjä, visualisaatiomatkoja, syvärentoutusta, uimista meressä, kävelyjä rannalla, auringon nousuja, auringon laskuja, taivaallista espanjalaista ruokaa oman huvilakokkimme valmistamana, ammattitaitoiset ohjaajat, yhteisöllisyys ja samankaltaisten ihmisten seura. Usein näistä retriiteistä saa itselleen lopun elämän kestäviä ystävyyssuhteita.

Minkälainen vastaanotto tällä Espanjan retriitillä on ollut?- Ennakkoilmoittautuminen oli suuri, ilmoittautuneita / kiinnostuneita oli yli 20. Nyt kun sitovat ilmoittautumiset alkoivat, jotain on tapahtunut. Ilmeisesti viime aikainen uutisointi on vaikuttanut tilanteeseen. Retriitti järjestetään, jos ilmoittautuneita on 30.11. mennessä vähintään 12.


Onko retriittejä tulossa näillä näkymin lisää?- Ehdottomasti kyllä! Syksyllä toinen Espanjassa. Mahdollisesti myös revontuli-retriitti Lapissa

Onko olemassa “tyypillistä” retriittiin osallistujaa?

- Retriitti soveltuu aivan kaikille.


Onko pandemia vaikuttanut jotenkin palveluidesi kysyntään?- Kyllä. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet monelle hyvin raskaat. Onneksi ihmiset osaavat nyt hakeutua hyvinvoinnin pariin. Olen erittäin onnellinen, että olen tällä alalla ja voin tarjota ihmisille hyvinvointia, rentoutumista ja rauhaa tähän hetkeen. Ihmiset kaipaavat tätä nyt enemmän kuin koskaan.


Kenelle suosittelet (tätä tai tämänkaltaista) retriittiä?- Aivan kaikille. Ei ole mitään stereotypiaa hyvinvointiin. Joogan osalta ohjaan aina kuuntelemaan omaa kehoaan. Oma keho on viisas, se tietää mitä se haluaa, jos sitä oppii kuuntelemaan. Ohjaan aina useita variaatioita, joten jokainen löytää omansa.


Mitä terveisiä haluat kertoa retriittiin osallistumista harkitseville?- Saat retriitiltä mukaasi vinkkejä elämääsi tilanteisiin, jossa kaipaat rentoutumista kehon ja mielen tasolla. Olet lämpimästi tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Suvi Pyhäjoki
Suvi Pyhäjoki, jooga- ja meditaatio-ohjaaja.


 

Section