Torreviejan kaupunkinäkymää

Käytettyjen asuntojen hinnat reippaassa nousussa tarjonnan puutteen vuoksi

Tarjonnan puute on nostanut käytettyjen asuntojen hintoja pandemian jälkeen Alicanten provinssissa yli 9 %. Valtakunnallisesti eniten hinnat ovat nousseet Málagan provinssissa, yli 10 %, mutta Alicante seuraa heti kakkosena. Alicanten kunnista Pedreguer, Teulada, Calpe ja Pilar de la Horadada ovat ne, joissa nousu on ollut suurinta, jopa reilusti yli 20 %.

Kiinteistömarkkinat ovat olleet valtaisassa myllerryksessä sen jälkeen, kun koronapandemia ja sen mukana tulleet rajoitukset hellittivät otettaan. Voimakas asuntojen kysyntä on johtanut tarjonnan vähenemiseen, mikä on väistämättä nostanut hintoja. Käytettyjen asuntojen keksimääräinen neliöhinta Alicanten provinssissa on nyt 1670 euroa, mikä lähentelee jo uusista asunnoista maksettua keskimääräistä neliöhintaa, joka on 2079 euroa. 

Pisos.com-kiinteistöportaalin tekemä ja Espanjan asuntolainayhdistyksen julkaisema tutkimus paljastaa, että Alicanten provinssi on nyt koko Espanjan suosituin paikka loma-/kakkosasunnon ostamiseen. Rannikko on edelleen paljon halutumpaa aluetta kuin sisämaa. Toiseksi suosituin on Málagan provinssi ja kolmantena Valencian provinssi.

Kuluvan vuoden ensimmäistä vuosineljännestä koskevien rekisteritietojen mukaan kaikista Espanjassa myydyistä asunnoista 13,17 % oli ulkomaalaisten ostamia. Myös tätä listaa johtaa Alicanten provinssi, jossa tällä hetkellä 40,7 % kaikista asunnoista myydään ulkomaalaisille. Seuraavana on Mallorca 35,37 % ja kolmantena Málaga 33,7 %. 

Lähde: https://www.informacion.es/economia/2022/09/01/falta-oferta-dispara-precio-viviendas-74902280.html

Section
Summary
Kysyntä asunnoista on kovaa, myös inflaatio nostaa hintatasoa.