Pic Collage Marysol Viajes portada

Matkatoimistoyrittäjäksi Oulusta Torreviejaan

Sami Sanchez on hiljattain Torreviejaan perheineen muuttanut ja täällä matkatoimistoa vetävä yrittäjä. Samin matkatoimisto Marysol Viajes järjestää monipuolisia matkoja paitsi täällä Costa Blancan seudulla myös muualla Espanjassa. 

Kerro hieman taustoistanne ja miten päädyitte Suomesta Torreviejaan?Olen Ruotsissa syntymässä käynyt mutta lähes koko ikäni Oulussa asunut. Työskentelin pitkään pankkisektorilla riskienhallinnan parissa, olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri.
Harrastukseni ovat liikuntapainoitteisia, kokemusta on mm. jalkapallosta sekä pelaajana että valmentajana.

Vaimoni Itxaso (baskin kielellä meri) on espanjalainen, kotoisin Pamplonasta. Tapasimme Lontoossa 2005. Vaimoni puhuu myös suomea, samoin molemmat poikamme, Joel ja Alex, ovat kaksikielisiä.

Asuimme Suomessa 14 vuotta, muutimme tänne Torreviejaan viime vuonna. Meillä on ollut täällä asunto jo 15 vuotta. Muutto ja asettuminen on aina iso urakka, mutta nyt alkaa pikku hiljaa asiat asettumaan kohdilleen.

Sami Sanchez vaimonsa Itxason ja poikiensa Joelin ja Alexin kanssa.
Sami Sanchez vaimonsa Itxason ja poikiensa Joelin ja Alexin kanssa.

Miten vakituinen asuminen täällä Costa Blancalla sujuu?
 
Alkuun se ei tuntunut niin helpolta, kun asiat ja päätökset kestävät useita kuukausia. Silti lopulta asiat aina ratkeavat, kunhan jaksat vaan odotella. Suomessa on tottunut siihen, että asiat tapahtuvat samoin tein tai ainakin tehokkaammin. Kielitaitoakin on karttunut vuodessa, ja nykyään selviän jo kaikesta asioinnista ja kohtaamisista espanjaksi. Vaimollani ja pojillani sopeutuminen oli ehkä vähän helpompaa, kun ovat Espanjan kansalaisia.

Miten matkatoimistoalan yrityksenne sai alkunsa?
 
Päädyimme perustamaan matkatoimistomme pitkän ja huolellisen harkinnan jälkeen. Toiminnan vauhtiin saamista jarrutti hieman alussa tekemämme yhteistyökumppanin valinta, mutta asia saatiin korjattua ja on nyt kunnossa. Uudet, sekä suomalaiset että espanjalaiset nettisivumme saimme auki syyskuussa, löytyvät osoitteesta marysol.fi ja marysolviajes.es

Matkatoimiston perustaminen tuntui ajatuksena mielekkäältä, olemme kokeneita matkailijoita. Olemme muun muassa kolunneet kaikki mantereet, sekä harrastaneet road-trippejä ympäri Espanjaa ja Skandinaviaa. Suosikkimaitani matkailijana ovat Argentiina, Uusi-Seelanti, Norja, Etelä-Afrikka ja Malesia.

Mitä palveluihinne kuuluu?

Näin alkuvaiheessa keskitymme Espanjaan tarjoten tänne tuleville suomalaisille mielenkiintoisia vaihtoehtoja viettää lomaansa. Tarjoamme erilaisten paikallisnähtävyyksien ja päiväretkien lisäksi espanjalaisten suosimia Parador-matkoja. Parador on Espanjan valtion omistama hotelliketju johon kuuluu lähes sata hotellia manner-Espanjassa sekä Kanarian saarilla. Parador-matkoilla näet historiaa, paikalliskulttuuria ja luontoa jota ei löydä turistikohteista.

Toinen esimerkki upeista kohteistamme on Camino de Santiago -vaellusmatkat.
 
Tottakai järjestämme myös retkiä tapahtumiin kuten Formula1-kisat, La Liga -jalkapallo-ottelut ja muut urheilutapahtumat. Kolmas suosittu kategoria on mainitsemani lähiseutumatkailu jossa tarjoamme päiväretkiä minibussilla, erilaisia aktiviteetteja kuten kiipeily ja vaellus, myös lapsille, sekä paikallisia fiestat, joihin voit ottaa osaa. Kauttamme voi myös vuokrata erilaisia urheilu- ja liikuntavälineitä kuten polkupyöriä. 


Miten yritystoiminta on lähtenyt käyntiin?
 
Pomppuisen alun jälkeen nyt pyyhkii tosi hyvin. Suurin selitys lienee kunnon nettisivuilla (marysol.fi), josta asiakkaat löytävät meidän palvelumme ja saavat helposti yhteyttä meihin. Koko ajan yritämme haistella mitä asiakkaamme haluavat ja tehdä asiat paremmin kuin muut, jolla uskon olevan vaikutusta suosioomme.


Miltä näyttää kuuluisa espanjalainen byrokratia tuoreen yrittäjän silmin?
 
No ehkä en kommentoi, Sami naurahtaa - mutta hidasta on asioiden eteneminen välillä. Itse en viitsi edes yrittää käydä paperisotia, vaan annan asianajotoimiston hoitaa asiat. Mutta ei kannata jäädä tuleen makaamaan, vaan rohkeasti yrittämään ja tekemään unelmistasi totta.

Minkälaiset ovat tulevaisuuden suunnitelmat ja näkymät?

Jos saan kaikki ajatukseni käyntiin, niin toimintamme tulee kattamaan paitsi nykyiset palvelut täydessä laajuudessaan myös muita matkatoimistopalveluita, jotka suomalaiset ja muun maanlaiset löytävät entistä paremmin. Esimerkiksi käännämme lähiaikoina marysol.fi -sivuston muille kielille (espanja, englanti, ruotsi). Lisäksi sivuillemme tulee suora maksumahdollisuus eri palveluista.

Mahdollisesti avaamme toimiston Torreviejan keskustaan. Mielenkiintoisia retkiä ja tapahtumia tulee siis aivan varmasti lisää, joita voit seurata sivuiltamme retkikalenterista ja Facebook -sivultamme.

Espanjalaisilla sivuillamme on jo käytössä verkkokauppa, jossa voit varata ja maksaa matkat. Tervetuloa matkoillemme!

Section