N-332 tie Torreviejassa

N332-tien parannusprojekti jäissä

Kansallisen N332-tien parantamishanke on jumittunut Liikenne-, liikkuvuus- ja kaupunkisuunnitteluministeriöön (Mitma) ja on tasan samassa vaiheessa kuin viime vuonna tähän aikaan. Ja sitä edellisenä vuonna. Hankkeen suunnittelu myönnettiin neljä vuotta sitten kesäkuussa 2018 Consultrans-yritykselle ja sen olisi pitänyt valmistua joulukuussa 2019. Vuonna 2018 tehty hankkeen kustannusarvio on 40 miljoonaa euroa.

Jokakesäiset valtavat liikenneruuhkat kiristävät jälleen autoilijoiden hermoja Torreviejan ohi kulkevalla N332-tiellä liikennemäärän jatkuvasti lisääntyessä. Tänä kesänä N332-tietä ajaa päivittäin noin 50 000 ajoneuvoa. CV905-tieltä yhdistyy noin 30 000 autoa lisää, mikä aiheuttaa jokapäiväisen liikennesumpun teiden risteyksen jälkeen Cartagenan suuntaan. Myös Torreviejan sairaalan ambulanssikuljetukset ovat vaarassa pahoin ruuhkautuneella tiellä.

N332-tie on noin 7-8 kilometrin matkalla erittäin onnettomuusaltis ja se on yksi koko Espanjan pahimpia kolarirysiä. Onnettomuuksien vähentämiseksi tielle asennettiin jo useita vuosia sitten ylimääräisiä nopeustutkia sekä määrättiin ohituskielto. 

Hallitus joutui pidentämään työn suunnitteluun varattua määräaikaa, jotta reitille voitaisiin keksiä erilaisia ​​vaihtoehtoja. Mitman mukaan kuluneet neljä vuotta on tehty työtä erilaisten vaihtoehtojen ja niiden ympäristövaikutusten tutkimisen kanssa.

Hankaluuksia aiheuttaa se, että tien leventämisen vaatimaa maa-alan tarvetta ei ole ratkaistu tietyillä alueilla. N332-tien toisella puolen sijaitsee valtion suolantuotanto- ja luonnonsuojelualue ja toisella puolella taas Villa Amalian viheralueeksi kaavoitettu alue ja alue, joka on kaavoitettu koulun rakentamiseen. Torreviejan kaupunki ei ole edistynyt tietä varten tarkoitettujen alueiden lunastamisessa.

Kaikesta päätellen torreviejalaiset saavat venytellä hermojaan vielä usean vuoden ajan, ennen kuin ohikulkutien ongelmat ratkaistaan ja rakentaminen pääsee vauhtiin.

Lähde: Lähteet: https://www.informacion.es/vega-baja/2022/07/10/obra-desdoblamiento-n-332-torrevieja-68187638.html ja https://www.informacion.es/vega-baja/2021/07/06/proyecto-variante-torrevieja-atasca-evaluacion-54741220.html

Section