Acciona limpiando las calles de Torrevieja

Torreviejan jätehuoltoon ja siivoukseen vihdoin ryhtiä?

Torrevieja on solminut uuden jätteenkeräys- ja kaupunkisiivouspalvelusopimuksen monikansallisen Acciona Servicios Urbanos -yrityksen kanssa. Uuden 15-vuotisen sopimuksen arvo on 365 miljoonaa euroa.

Toiminta lähtee käyntiin kesän sesonkiaikana 407 työntekijän voimin, mikä tarkoittaa 112 henkilön lisäystä aiempaan. Myös matalan sesongin aikana työntekijämäärää lisätään nykyisestä 80 henkilöllä. Yhtiön mukaan henkilöstömäärän lisäyksellä tulee olemaan välitön vaikutus taajamien käsin tapahtuvan lakaisun parantumisena. 

Roska-astioiden, säiliöiden ja ennen kaikkea keräys- ja puhdistusajoneuvojen odotettu uusiminen ja lisäys toteutetaan muutaman kuukauden kuluessa. Uusia kierrätysjätteen keräyssäiliöitä lisätään lähes 300 kappaleella yhteensä 3200 astiaan. Jätteenkeräysautojen määrää lisätään 25 autolla.

Katujen varsilla olevia pienempien roska-astioiden määrä lähes tuplataan 2000 astiasta 4500 astiaan lokakuun loppuun mennessä. Roskakorien tyhjennystiheys rannoilla kolminkertaistuu. Sopimukseen sisältyy myös koirarannan päivittäinen siivous.

Uutuutena tullaan toteuttamaan yksityishenkilöiden leikkuujätteiden keräyspalvelu ovelta noutona. Asukkaille tullaan tiedottamaan tästä uudesta palvelusta ja sen puhelinnumerosta pian.  

Käsin suoritettava katujen lakaisu taajamissa hoidetaan 5 päivänä viikossa maanantaista perjantaihin. Kaupungin keskustassa, La Matan alueella ja alueilla, jossa asuu eniten ihmisiä, siivotaan 7 päivänä viikossa.  

Pormestari Eduardo Dolón vetoaa asukkaisiin ja pyytää heitä soittamaan numeroon 966 702 390 halutessaan noudon esimerkiksi huonekaluille ja muille suurikokoisille jätteille. Niitä ei saa jättää kaduille hallitsemattomasti. 

Lähteet: https://www.informacion.es/vega-baja/2022/07/07/ayuntamiento-acciona-firman-contrato-limpieza-68056748.html ja https://www.informacion.es/vega-baja/2022/07/08/nuevo-servicio-recogida-residuos-aseo-68128820.html

Section
Summary
Torrevieja on solminut uuden jätteenkeräys- ja kaupunkisiivouspalvelusopimuksen monikansallisen Acciona Servicios Urbanos -yrityksen kanssa. Uuden 15-vuotisen sopimuksen arvo on 365 miljoonaa euroa.